Televisie Overige Films

Firefox (Clint Eastwood, 1982, VS). Achtste speelfilm die Eastwood regisseerde varieert als actiethriller saai op het James Bond-genre en verbeeldt kinderlijk de strijd tegen 'de Russen'. Eastwood zelf speelt een getraumatiseerde Vietnam-veteraan die een geavanceerd Russisch vliegtuig moet stelen. Veronica, 20.30-22.55u.

Il grande silenzio (Sergio Corbucci, 1968, Italië/Frankrijk). Bizarre spaghettiwestern met cult-status. In de sneeuw van Texas ontmoeten premiejager Jean-Louis Trintignant, heldin Vonetta McGee en killer Klaus Kinski elkaar. Arte, 20.40-22.25u.

L'école de la chair (Benoît Jacquot, 1998, Fr/Lux/België). Liefde is vooral een intellectueel vraagstuk en een door klasseverschillen gekleurd machtsspel in verfilming van roman van Yukio Mishima over relatie tussen welgestelde zakenvrouw (Isabelle Huppert) en een 20 jaar jongere, biseksuele barkeeper (Vincent Martinez). TV5, 21.00-22.45u.