Rel om badfoto's Merkel in The Sun

De Duitse regering heeft zich gisteren beklaagd over foto's die het Britse boulevardblad The Sun heeft gepubliceerd van een vakantievierende bondskanselier Angela Merkel. Op de foto's is te zien hoe Merkel zich op het Italiaanse eiland Ischia omkleedt bij een zwembad. Berlijn betichtte The Sun van smakeloos voyeurisme, zo berichtten Duitse en Britse media.

Een woordvoerder van de Duitse regering zei geen juridische stappen te zullen ondernemen. De Duitse sensatiekrant Bild reageerde feller. Onder de kop 'Engelsen drijven de spot met onze kanselier' vraagt Bild zich af 'waar de haat' van de Britten tegen de Duitsers toch vandaan komt.

Volgens de Britse omroep BBC lijken Britse boulevardbladen zich voor te bereiden op een serie anti-Duitse verhalen in de aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal deze zomer in de Bondsrepubliek. (ANP)