Radio Voorkeur

Kunststof. De Vlaamse schrijver Jeroen Theunissen vertelt over zijn nieuwe roman Het einde. De schrijver werd na publicatie van zijn debuutroman De onzichtbare uitgeroepen tot 'gevaarlijk talent' en publiceerde vorig jaar zijn poëziedebuut. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden.In het eerste uur ex-directeur van het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds Frank Ligtvoet over de slechte vertaling van het kinderboek Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle. In het tweede uur televisie-maakster Ireen van Ditshuyzen over de documentaire-reeks Allemaal film, die door de recente bezuinigingen bij de Publieke Omroep niet door dreigt te gaan. In het laatste uur een wandeling met Berlijn-kenner Jan Atema over wat er nog over is van de beelden die we kennen uit Der Untergang, de film over Hitlers laatste dagen. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Oud-fractieleider van de VVD Ed Nijpels praat over de kandidaatstelling voor het lijsttrekkerschap. Nijpels, commissaris van de koningin in Friesland, geeft zijn visie op de kandidaten, en de manier waarop ze campagne voeren. Radio 1, 0.04-0.45u.