Puntenstraf voor PSG en Marseille ingetrokken

Parijs, 20 april. Paris Saint-Germain en Olympique Marseille hebben met succes beroep aangetekend tegen de puntaftrek die beide ploegen begin maart kregen. Deze straf is ongedaan gemaakt, zo maakte de Franse voetbalbond gisteren bekend. Volgens de beroepscommissie hebben beide ploegen in hun onderlinge ontmoeting op 5 maart de regels niet overtreden. De ethische commissie besliste eerder anders. De drie maanden schorsing van de clubvoorzitters Pierre Blayau (PSG) en Pape Diouf (Marseille) blijft wel gehandhaafd. PSG en Marseille kregen een punt in mindering omdat ze het imago van de voetbalsport zouden hebben geschaad. Marseille stuurde uit angst voor de veiligheid van spelers en supporters een B-elftal naar Parijs en raadde haar supporters af om naar de wedstrijd te komen. PSG zou hebben geweigerd het beloofde aantal kaarten te leveren en zou de Marseille-supporters bovendien net onder de eigen fans op de tribune hebben willen zetten.