Protest tegen Japanse bezetter

Protest tegen Japanse bezetter Seoul. Een Zuid-Koreaanse man steekt zichzelf met een mes in de buik uit protest tegen de misstanden tijdens de Japanse bezetting (1910-1945). Hij staat voor een monument voor de opstand in 1919 tegen de Japanse kolonisatie van Korea in het Tapgolpark in Seoul. Autoriteiten brachten de man naar het ziekenhuis. Hoe hij eraan toe is, is niet duidelijk. Foto AFP Photo REPUBLIC OF KOREA OUT This combo shows a South Korean anti-Japan protester, Yang Bong-ho, stabbing himself in the stomach with a knife in front of a stone momement commemorating the 1919 civic uprising against Japan's colonial rule, at Tapgol park in central Seoul, 19 April 2006. The man's condition was unknown after being taken to hospital by authorities. Bitter memories remain in Korea of Japan's brutal rule over the Korean peninsula from 1910 to 1945. REPUBLIC OF KOREA OUT AFP PHOTO AFP