Opnieuw doden bij geweld in Nepal

Opnieuw doden bij geweld in Nepal Kathmandu, 20 april. Oproerpolitie in de Nepalese hoofdstad Kathmandu is vanmiddag slaags geraakt met demonstranten. De politie opende het vuur op een groepje demonstranten dat het gisteravond afgekondigde straatverbod negeerde. Zeker drie mensen zouden zijn gedood. Ondanks het volledige uitgaansverbod verzamelden zich vanochtend tienduizenden mensen in de buitenwijken van de stad, kennelijk met de bedoeling op te trekken naar het centrum om het aftreden te eisen van koning Gyanendra. I. Gisteren vielen al vier doden bij botsingen in de oostelijke stad Chandragardi. Ook raakten ongeveer honderd mensen gewond. Foto AP Nepalese riot policemen baton charge pro-democracy protestors at Kalanki in Kathmandu 20 April 2006. Police shot dead three people and wounded scores more as tens of thousands of pro-democracy demonstrators defied shoot-on-sight curfew orders in Kathmandu, a doctor and witnesses said. AFP PHOTO/RAJENDRA MANANDHAR
Opnieuw doden bij geweld in Nepal Kathmandu, 20 april. Oproerpolitie in de Nepalese hoofdstad Kathmandu is vanmiddag slaags geraakt met demonstranten. De politie opende het vuur op een groepje demonstranten dat het gisteravond afgekondigde straatverbod negeerde. Zeker drie mensen zouden zijn gedood. Ondanks het volledige uitgaansverbod verzamelden zich vanochtend tienduizenden mensen in de buitenwijken van de stad, kennelijk met de bedoeling op te trekken naar het centrum om het aftreden te eisen van koning Gyanendra. I. Gisteren vielen al vier doden bij botsingen in de oostelijke stad Chandragardi. Ook raakten ongeveer honderd mensen gewond. Foto AP Nepalese riot policemen baton charge pro-democracy protestors at Kalanki in Kathmandu 20 April 2006. Police shot dead three people and wounded scores more as tens of thousands of pro-democracy demonstrators defied shoot-on-sight curfew orders in Kathmandu, a doctor and witnesses said. AFP PHOTO/RAJENDRA MANANDHAR AFP