`One` van Bono gekozen tot Beste Songtekst Allertijden

AMSTERDAM. De tekst van het lied `One`, 1990, geschreven door Bono Vox van U2, is in Engeland uitverkozen tot Beste Songtekst Allertijden. Op initiatief van muziekzender VH1 hadden muzikanten een lijst met songtitels samengesteld, waaruit kijkers konden kiezen. `One`, dat nu weer in de hitparade staat in de versie van Mary J. Blige, werd gekozen om de regel: `One life, with each other, sisters, brothers`.

Bono heeft zich over de betekenis nooit uitgelaten. Het liedje wordt vaak gedraaid bij bruiloften, maar volgens gitarist The Edge heeft het daar ”niets mee te maken”. Andere teksten uit de top-10 zijn How Soon Is Now (The Smiths) en Smells Like Teen Spirit (Nirvana). Op nummer 8 staat My Generation van The Who, met de beroemde regel ”Hope I die before I get old.”

    • Hester Carvalho