Nijntjes neef wordt nerd

Eindelijk is ‘ie ook in Nederland te koop: de Nabaztag. Deze konijn-vormige wifi-module is een alternatieve interface voor de computer. Het beestje kan e-mail voorlezen, liedjes zingen, de weersomstandigheden aangeven en helpt je ook nog eens dringende afspraken te onthouden. Koppel Nabaztag (Armeens voor konijn) aan het draadloze netwerk en dan begint het konijn vanzelf

Eindelijk is ‘ie ook in Nederland te koop: de Nabaztag. Deze konijn-vormige wifi-module is een alternatieve interface voor de computer. Het beestje kan e-mail voorlezen, liedjes zingen, de weersomstandigheden aangeven en helpt je ook nog eens dringende afspraken te onthouden.Afbeelding_4.png

Koppel Nabaztag (Armeens voor konijn) aan het draadloze netwerk en dan begint het konijn vanzelf van kleur te veranderen, met z’n oren te wijzen of te trillen met z’n buik. In Frankrijk is het al een rage, naar het schijnt. Vooral omdat deze nerdy neef van Nijntje mensen met elkaar verbindt die elkaar nabcasts sturen (podcasts op z’n konijns).
Volgens sommige trendwatchers is Nabaztag “een van de eerste succesvolle stappen op weg naar ambient intelligence”. Dit konijn kan een computer laten verdwijnen, aldus de kenners. Maar digitale dieren zijn tot nu toe niet zo’n succes, kijk maar naar deze trouwe viervoeter. Dit beestje - ook draadloos, ook intelligent - is twee weken geleden door z’n baasje Sony definitief uit productie gehaald. May he rest in peace.

De Nabaztag is voor 115 euro te koop bij Pixmania.

Overigens staat in nrc.next bij het bijschrift abusievelijk Nazbatag in plaats van Nabaztag. Dat klinkt meer als een ruimteschip uit Star Trek dan een lief konijntje.

    • Marc Hijink