Lente

April is tot nu toe, ondanks een mogelijk andere beleving, toch iets zachter verlopen dan gemiddeld. Dat het gevoel overheerste dat de lente niet echt op gang wilde komen, kwam omdat het begin april sowieso een stuk frisser is dan aan het eind van de maand, en het temperatuurbeeld tamelijk vlak verliep. Bovendien liep de natuur na het koude maart nog duidelijk wat achter op de norm.

De komende dagen barst de lente echter in volle hevigheid los. Een vrij actieve storing trekt van Ierland naar de Golf van Biskaye en zorgt bij ons voor wind uit de oosthoek. De aangevoerde lucht wordt warmer, maar is nog wel tamelijk vochtig. Naast zonneschijn blijven er dan ook (stapel)wolken aanwezig en ook drijft er vrij veel sluierbewolking over. De temperatuur stijgt naar een aangename 16 tot 20 graden. Wel zal er langs de kust in de middag een zeewind gaan opsteken, die het weer doet afkoelen.

Ook op zaterdag komt de zon geregeld voor de dag. De wind wordt meer noord tot noordoost, het gevolg is een groter temperatuursverschil tussen de kust en Limburg. Wordt het aan zee hooguit 14 graden, in Limburg kan het wederom 20 graden worden. Wel ontwikkelt zich daar een enkele middagbui.

De dagen daarna blijft het licht wisselvallig en zacht. Wolkenvelden en zonnige perioden wisselen elkaar af en in het binnenland ontstaat soms een bui. Bij weinig wind wordt het 14 tot 19 graden.