Internet Voorkeur

Paperclip. Kyle MacDonald heeft een doel in zijn leven. Zijn grote droom is een eigen huis. Een normale baan en een hypotheek wil hij niet. De 26-jarige Canadees, die zijn brood verdient met parttimebaantjes, probeert aan een huis te komen via ruilhandel. Hij is op 12 juli vorig jaar begonnen met een plaatje van een rode paperclip op zijn weblog. Bekendheid aan zijn plan gaf MacDonald op de gratis advertentiesite Craigslist. De paperclip ruilde hij voor een pen in de vorm van een vis, de pen voor een ronde keramische deurknop, de deurknop voor een barbecue. De eigenaar van de barbecue, Shawn Sparks, had een nieuwe knop nodig voor zijn espresso-apparaat. Op zijn weblog vertelt de Canadees over zijn ruilavonturen. Inmiddels is MacDonald al wat dichter bij zijn doel gekomen. Na driekwart jaar ruilen heeft hij een jaar gratis wonen in Phoenix verworven. Dit aanbod, een jaar wonen in een appartement in het centrum van Phoenix zonder huur te betalen en een vliegretour voor twee personen, wil MacDonald weer voor iets beters ruilen. Op zijn weblog staan enkele aanbiedingen. Een medewerker van een architectenbureau heeft MacDonald aangeboden een huis voor hem te ontwerpen als hij een jaar lang gratis in Phoenix mag wonen.

Kyle MacDonald en z’n paperclip.
Kyle MacDonald en z’n paperclip.

http://oneredpaperclip.blogspot.com