Frans-Italiaanse actie tegen terrorisme

Rome. De Franse en Italiaanse politie hebben gisteren in een gezamenlijke operatie elf mensen gearresteerd die worden verdacht van het financieren van terrorisme. De verdachten, die voornamelijk van Algerijnse afkomst zijn, werden opgepakt bij invallen bij Napels, Milaan en Marseille. De mannen worden beschuldigd van het verkopen van valse documenten aan illegale immigranten. Met de opbrengst hiervan zouden ze een militante Algerijnse groepering hebben gesteund, die ervan verdacht wordt banden met Al-Qaeda te onderhouden. Italië heeft dit jaar meer succes in de strijd tegen terreur. Tijdens de Italiaanse verkiezingscampagne kondigde minister van Binnenlandse Zaken Giuseppe Pisanu aan dat twee aanslagen verijdeld waren; een op de metro in Milaan en een op een kerk in Bologna.