FOTOGRAFIE

FOTOGRAFIE Larry Towell De Canadese fotograaf en schrijver Larry Towell richt zich sinds de jaren tachtig op mensen die getekend zijn door oorlog of ballingsschap. De afgelopen tien jaar heeft hij het leven van Palestijnen tijdens het Israëlisch-Palestijns conflict vastgelegd in confronterende zwart-witbeelden waaronder veel panoramafoto's. Towell fotografeerde het verwoestende effect op het land en haar bewoners in de Gazastrook, Cisjordanië, Oost-Jeruzalem en vluchtelingkampen en volgde de bouw van de scheidingsmuur. De expositie No Man's Land in het Fotografiemuseum Amsterdam (Foam) toont het werk dat Towell tussen 2000 en 2004 heeft gemaakt met enkele eerdere beelden uit de jaren 1990. Naast de foto's zijn ook twee geluidsbanden te horen: één met geluidsopnames die Towell op straat registreerde in deze gebieden en op de ander gedichten en dagboeknotities die hij zelf voorleest. Larry Towell, No Man's Land t/m 18 juni in Foam, Keizersgracht 609. Dag 10-17u, do en vr 10-21u. Gazastrook, oktober 2003, l© Larry Towell, Agency Magnum 2003 ISRAEL. Gaza. The Separation Wall. GAZA STRIP. Khan Younis Camp. October 2003. A Palestinian youth in rubble of a home where the illegal Jewish settlement of Gush Katif and the Khan Younis camp meet. Image envoyé à Stagiaire (Transaction : 632737759854218750) © Larry Towell / Magnum Photos Towell, Larry

Larry Towell De Canadese fotograaf en schrijver Larry Towell richt zich sinds de jaren tachtig op mensen die getekend zijn door oorlog of ballingsschap. De afgelopen tien jaar heeft hij het leven van Palestijnen tijdens het Israëlisch-Palestijns conflict vastgelegd in confronterende zwart-witbeelden waaronder veel panoramafoto's. Towell fotografeerde het verwoestende effect op het land en haar bewoners in de Gazastrook, Cisjordanië, Oost-Jeruzalem en vluchtelingkampen en volgde de bouw van de scheidingsmuur. De expositie No Man's Land in het Fotografiemuseum Amsterdam (Foam) toont het werk dat Towell tussen 2000 en 2004 heeft gemaakt met enkele eerdere beelden uit de jaren 1990. Naast de foto's zijn ook twee geluidsbanden te horen: één met geluidsopnames die Towell op straat registreerde in deze gebieden en op de ander gedichten en dagboeknotities die hij zelf voorleest.

Larry Towell, No Man's Land t/m 18 juni in Foam, Keizersgracht 609. Dag 10-17u, do en vr 10-21u.