FOTOGRAFIE

Rodchenko en tijdgenotenDe Kunsthal stelt zo'n 150 werken uit de befaamde Schickler-Lafaille Collection tentoon, een van de grootste particuliere collecties Russische fotografie. De nadruk ligt op het werk van Alexander Rodchenko (1891-1956), in de jaren twintig en dertig een van de belangrijkste kunstenaars van de Russische avant-garde, en op de tentoonstelling met 44 foto's vertegenwoordigd. Met werken van onder meer Max Alpert, Emanuel Evzerikhin, Simon Fridland, Mikhail Grachev, Yevgeny Khaldei en Georgi Zelma geeft de expositie ook een documentair beeld van de roerige geschiedenis van de Sovjet Unie vanaf de revolutie tot aan de inname van Berlijn door het Rode Leger.

Rodchenko en tijdgenoten. Russische fotografie 1917-1945. 22 april t/m 2 juli in de Kunsthal, Museumpark, Rotterdam. Di t/m za 10-17u, zo 11-17u. Inl www.kunsthal.nl