Extra militairen naar Salomons- eilanden

Australische troepen maken zich klaar voor vertrek naar de Salomons-eilanden. Australië heeft gisteren halsoverkop 110 soldaten en 70 politieagenten naar de Salomonseilanden gestuurd. De versterking wordt gestuurd, nadat dinsdag 17 Australische en twee Nieuw-Zeelandse agenten gewond raakten bij rellen in de hoofdstad Honiara. Nieuw Zeeland heeft 46 soldaten en 35 agenten klaar staan die naar de eilandengroep ten noordoosten van Australië vertrekken. Er zijn al 280 Australische en Nieuw-Zeelandse agenten op de eilanden na een opstand van gewapende bendes, in 2003. Sinds de verkiezingen twee weken geleden is het daar onrustig.

Extra militairen naar Salomons- eilanden Townsville. Australische troepen maken zich klaar voor vertrek naar de Salomons-eilanden. Australië heeft gisteren halsoverkop 110 soldaten en 70 politieagenten naar de Salomonseilanden gestuurd. De versterking wordt gestuurd, nadat dinsdag 17 Australische en twee Nieuw-Zeelandse agenten gewond raakten bij rellen in de hoofdstad Honiara. Nieuw Zeeland heeft 46 soldaten en 35 agenten klaar staan die naar de eilandengroep ten noordoosten van Australië vertrekken. Er zijn al 280 Australische en Nieuw-Zeelandse agenten op de eilanden na een opstand van gewapende bendes, in 2003. Sinds de verkiezingen twee weken geleden is het daar onrustig. (Reuters, AP) Foto AP Photo/Michael Chambers Australian troops prepare to board aN air force C130 transport plane in Townsville, Australia, Wednesday, April 19, 2006. Scores of Australian troops were flying Wednesday to the Solomon Islands to restore peace after rioters and looters laid waste to much of the capital Honiara's Chinatown neighborhood in protests sparked by the election of a new prime minister. (AP Photo/Michael Chambers) Solomons eilanden Associated Press