Dr. Love opgestapt bij ChristenUnie

De liefde tussen Dr. Johnny Love en de ChristenUnie is voorbij. De uit Suriname afkomstige rapper en stand-up comedian (echte naam Marcello Stewart), bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker voor de ChristenUnie in Schiedam, heeft zijn lidmaatschap opgezegd. Hij wilde op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer, maar werd afgewezen. Stewart kreeg in contacten met partijleden het gevoel 'dat ze die zwarte niet in de partij willen, als ik het zo mag zeggen'.

'Volstrekte onzin, dat beeldt hij zichzelf in', zegt Henk van Rhee, directeur van het landelijk partijbureau van de ChristenUnie. De partij had juist plannen om met Stewart door te gaan. Als kandidaat-Kamerlid was hij inderdaad afgewezen. Van Rhee: 'Hij is primair artiest, en geen politicus.' Er waren al wel problemen. Tijdens de campagne klaagden andere partijen dat Stewart ze te hard aanviel. 'Hij is artiest, maar je moet begrijpen dat je mensen niet onnodig moet kwetsen.'

Stewart vindt de winst van de ChristenUnie in Schiedam (van 0 naar 453 stemmen, op een totaal van 28.833) te weinig om een raadszetel te krijgen) zijn verdienste. 'Ze hebben van mijn bekendheid gebruikgemaakt, maar willen nu van mij af.'