Brigitte Kaandorp

Doorgaans krijgen de liedjes van Brigitte Kaandorp heel wat minder aandacht dan de onbedaarlijke verhalen die ze in haar voorstellingen vertelt. Maar nu ze een studio-album heeft gemaakt met haar mooiste nummers van de laatste jaren, blijkt eens te meer hoe goed die zijn. Naast de vocale gekkigheid die nog het meest op haar conferences lijkt ('wat fijn dat ik het niet met Andries Knevel hoef te doen') zingt ze ook wondermooie liedjes van verdriet, troost en alledaags geluk, en een paar nauwelijks te definiëren nummers in het smartlapperige meezing-genre - met zinnetjes die telkens onverwacht uit de hoek komen: 'Je riep net op je hoogtepunt heel vurig: o Margriet / toen brak er iets in mij, zo heet ik niet.'

Strijkers en blazers, omspoelen haar zang. Kaandorps laconieke stemgeluid wordt op deze cd begeleid door het Metropole Orkest, zodat ze zich ditmaal voluit kan manifesteren als zangeres.

Henk van Gelder

Brigitte Kaandorp: Als de herfst je overvalt. Brigadoon BIS 082
    • Henk van Gelder