ARCHEOLOGIE

ARCHEOLOGIE Noord/ZuidlijnIn de 'Actualiteitenhoek' van het Amsterdams Historisch Museum worden enkele honderden voorwerpen tentoongesteld die vorig jaar gevonden zijn tijdens archeologisch onderzoek bij de bouw van de Noord/Zuidlijn. De vondsten zijn afkomstig van het Damrak en het toekomstige station Rokin. Een korte video-documentaire maakt deel uit van de presentatie. In de plomp verloren. Aanwinsten Noord/Zuidlijn t/m 15 okt in het Amsterdams Historisch Museum, Kalverstraat 92. Ma t/m vr 10-17u, za en zo 11-17u. Foto Maurice Boyer Tijdens de bouw van de Noord-Zuidlijn opgegraven haardtegel uit de 14e-15e eeuw Foto NRC H'Blad, Maurice Boyer 051123
ARCHEOLOGIE Noord/ZuidlijnIn de 'Actualiteitenhoek' van het Amsterdams Historisch Museum worden enkele honderden voorwerpen tentoongesteld die vorig jaar gevonden zijn tijdens archeologisch onderzoek bij de bouw van de Noord/Zuidlijn. De vondsten zijn afkomstig van het Damrak en het toekomstige station Rokin. Een korte video-documentaire maakt deel uit van de presentatie. In de plomp verloren. Aanwinsten Noord/Zuidlijn t/m 15 okt in het Amsterdams Historisch Museum, Kalverstraat 92. Ma t/m vr 10-17u, za en zo 11-17u. Foto Maurice Boyer Tijdens de bouw van de Noord-Zuidlijn opgegraven haardtegel uit de 14e-15e eeuw Foto NRC H'Blad, Maurice Boyer 051123 Boyer, Maurice

Noord/ZuidlijnIn de 'Actualiteitenhoek' van het Amsterdams Historisch Museum worden enkele honderden voorwerpen tentoongesteld die vorig jaar gevonden zijn tijdens archeologisch onderzoek bij de bouw van de Noord/Zuidlijn. De vondsten zijn afkomstig van het Damrak en het toekomstige station Rokin. Een korte video-documentaire maakt deel uit van de presentatie.

In de plomp verloren. Aanwinsten Noord/Zuidlijn t/m 15 okt in het Amsterdams Historisch Museum, Kalverstraat 92. Ma t/m vr 10-17u, za en zo 11-17u.