AFM legt handel in aandelen ASML opnieuw even stil

Amsterdam, 20 april. De handel in aandelen van chipmachinefabrikant ASML is vandaag voor de tweede dag op rij tijdelijk stilgelegd. Gistermiddag was dat ook al het geval, na een aanvaring met de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De handelsonderbreking van vanochtend, die 20 minuten duurde, kwam doordat Euronext wilde nagaan of er gisteren de juiste procedures zijn gevolgd. De beurs had gisteren aangegeven dat ASML vanaf het moment van de handelsonderbreking voor de rest van de middag niet verhandeld zou worden. Toen dat later wel het geval bleek, beklaagden handelaren zich over een oneerlijke behandeling. De AFM liet de handel in het aandeel ASML gisteren stilleggen nadat topman Eric Meurice in een teleconferentie een concrete omzetprognose had uitgesproken, die eerder op de dag bij de publicatie van de kwartaalcijfers niet was gegeven.