Aan het eind pas duidelijk wie wie bedonderd heeft

Vlak voor het einde wordt de plot van Lucky Number Slevin toch nog begrijpelijk. Dat is lang niet gek, want onderweg is er nogal veel gebeurd waaraan niet alleen de kijkers, maar ook de personages geen touw vast konden knopen. Maar aan het eind is duidelijk wie nu wie bedonderd heeft en dat de kijker eigenlijk de grootste schlemiel is. Dat-ie daar in is getrapt! Hij moest zich met dat touw maar opknopen.

Ben Kingsley in Lucky Number Slevin (regie Paul McGuigan) scene uit de film Lucky Number Slevin FOTO: Independent Films Ben Kingsley
Ben Kingsley in Lucky Number Slevin (regie Paul McGuigan) scene uit de film Lucky Number Slevin FOTO: Independent Films Ben Kingsley Independent Films

Lucky Number Slevin speelt een gelikt spelletje blufpoker, waarin Morgan Freeman en Ben Kingsley twee maffiabazen spelen die zonder het van elkaar te weten de hulp inroepen van huurmoordenaar Bruce Willis en tegen wil en dank ook van Josh Hartnett, die opgezadeld wordt met de opdracht de zoon van een van de twee te vermoorden. Of zat het toch weer anders? Regisseur Paul McGuigan moet veel van Quentin Tarantino houden en ook The Usual Suspects wel een paar keer hebben gezien. Gelukkkig viel hij ook voor de roze wangetjes van actrice Lucy Liu, nog nooit zo heerlijk blozend als in deze poets.

Bianca Stigter

Film

Lucky Number Slevin

Regie: Paul McGuigan. Met: Josh Hartnett, Lucy Liu, Bruce Willis, Morgan Freeman. In: 40 bioscopen. **

    • Bianca Stigter