3VO vindt verkeers-sms gevaarlijk

Het waarschuwen van automobilisten per sms als er op de rijksweg gevaarlijke situaties ontstaan, is zelf ook gevaarlijk. Dat zegt directeur van J. Goos van de verkeersveiligheidsorganisatie 3VO. Goos reageert op een proef die Rijkswaterstaat vanaf zaterdag gaat houden. Daarbij krijgen bestuurders een sms'je op hun mobiele telefoon als er bijvoorbeeld een ongeluk is gebeurd of als zich een spookrijder op de weg bevindt.

De directeur van 3VO vindt dat het lezen van een sms'je te veel afleidt en niet zonder risico's is. Dat geldt zowel voor de automobilist die handsfree belt als voor iemand die een los mobieltje heeft. Wie niet handsfree in de auto belt, kan daarvoor zelfs een boete krijgen.

Op zich vindt Goos het verstrekken van de informatie wel nuttig, maar hij denkt dat het beter is die in gesproken vorm via handsfree setjes door te geven. (ANP)