Van Wijk coach Willem II

Dennis van Wijk is vanaf komend seizoen trainer van Willem II. De Tilburgse voetbalclub heeft de Amsterdammer vanochtend in het eigen stadion gepresenteerd.

De 43-jarige Van Wijk tekende een meerjarig contract bij de Brabantse ploeg, die via de play-offs om promotie en degradatie in de eredivisie moet zien te blijven.

Van Wijk is bezig aan zijn vierde seizoen als hoofdcoach van de Belgische club Roeselaere. Onder zijn leiding promoveerde de bescheiden ploeg naar de eerste klasse. Zijn contract in België loopt nog een jaar door. Willem II dient daarom een, volgens Van Wijk relatief lage, afkoopsom voor hem te betalen.

Van Wijk speelde voor de jeugd van Ajax en was prof bij Norwich City en Club Brugge. Vorige week werd bekend dat hij de belangrijkste kandidaat was om de huidige coach Kees Zwamborn, die komend seizoen in Tilburg nog wel verder gaat als technisch directeur, op te volgen.

Een woordvoerder van Willem II draaide er gisteren niet meer om heen. 'Het heeft geen zin meer om nu nog te ontkennen dat Dennis van Wijk het is geworden', zei hij.

De Duitse voetbalclub Alemannia Aachen zal volgend seizoen in de hoogste Bundesliga geen beroep meer kunnen doen op Erik Meijer als speler. De 36-jarige Nederlandse spits beëindigt na dit seizoen zijn actieve carrière. Hij krijgt bij de club een managementfunctie. Meijer kan terugkijken op drie succesvolle jaren bij de voetbalclub uit Aken. Hij stond een keer in de bekerfinale, speelde wedstrijden in het UEFA-Cuptoernooi en promoveerde. Daarvoor speelde de Limburger bij diverse andere buitenlandse clubs: Hamburger SV, Liverpool, Bayer Leverkusen, Preston. Zijn laatste Nederlandse club was PSV.

Arjan de Zeeuw komt dit seizoen niet meer in actie voor Wigan Athletic. De verdediger brak afgelopen zaterdag tijdens de competitiewedstrijd tegen Newcastle United zijn sleutelbeen en moet twee maanden rust houden.

Sander Westerveld mag zich ook al op het volgende seizoen concentreren. De doelman van Everton is aan zijn knie geopereerd. Westerveld is op huurbasis actief in Liverpool. Portsmouth heeft de Nederlander al laten weten dat hij naar een andere club mag uitzien. De 31-jarige Westerveld speelde in de Nederlandse competitie bij FC Twente en Vitesse. (ANP)