Tube nepdope voor omstreden Bonds

Een 23-jarige man uit Arizona is gisteren vrijgelaten uit de cel, een dag nadat hij een voorwerp naar honkballer Barry Bonds had gegooid.

De sterspeler van de San Francisco Giants die er van wordt beschuldigd jarenlang op grote schaal anabole steroïden te hebben gebruikt, is sinds het begin van de competitie, twee weken geleden, het mikpunt van spot. Veel honkbalfans storen zich er aan dat hij mogelijk na het gebruik van ongeoorloofde spierversterkers op weg is om het recordaantal homeruns te breken.

Honkbalfan Mar Gravesend werd maandag gearresteerd nadat hij een tube naar Bonds had gegooid, tijdens een wedstrijd tussen de Arizona Diamondbacks en de Giants. Er zat een label op met de tekst: 'Voor Barry Bonds. De zalf. Van Victor Conte'.

Dat opschrift was een verwijzing naar de baas van het bedrijfBalco in San Francisco van waaruit verschillende sporters verboden stimulerende middelen hebben gekregen. Ook Bonds zou banden hebben met Balco.

Momenteel wordt onderzocht of Bonds in 2003 meineed heeft gepleegd in de Balco-zaak. Hij verklaarde toen nooit steroïden te hebben gebruikt. In een recent verschenen boek, Game of Shadows, wordt met grote stelligheid het tegendeel beweerd. (Reuters)