Televisie Film van de dag

The Relic. Filmgenres zijn altijd fijn te vergelijken met het darwinistische ideeëngoed: een genre ontstaat, overleeft een lange tijd, krijgt nakomelingen en sterft een keer uit als het publiek er op uitgekeken is. Zo lijken de Japanse horrorfilms met geesten - en de Amerikaanse variaties daarop - hun langste tijd nu wel te hebben gehad. Wat ook kan gebeuren is dat een genre muteert. In de jaren vijftig waren horror en sciencefiction vooral B-films, in de jaren '80 en '90 bleef de inhoud van dit type films exploitatieachtig, maar werden de budgetten opgetrokken naar A-niveau. Een goed voorbeeld daarvan is Peter Hyams The Relic. De film speelt zich voor een groot deel in het donker af, in de catacomben van het Museum voor Natuurlijke Historie te Chicago, waar een uit de Braziliaanse jungle afkomstige kist een door giftig DNA gevoed monster blijkt te herbergen. (Peter Hyams, 1997, VS), Veronica, 22.30-0.30u.

Uit The Relic. THE RELIC foto SBS6/NET5 vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS6/NET5 verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS6/NET5 is compulsory. SBS6/NET5

André Waardenburg

    • André Waardenburg