Slowakije wint van tennissters Nederland

De Nederlandse tennissters hebben gisteren in Bulgarije de tweede wedstrijd voor de Fed Cup verloren. Nederland ging in groep 1 van de Europees-Afrikaanse zone onderuit tegen Slowakije: 1-2. Daardoor is de ploeg van captain Manon Bollegraf kansloos voor de eindzege in de poule.

In de eerste partij was Elise Tamaela niet opgewassen tegen Magdalena Rybarikova: 3-6 en 2-6. In de tweede partij moest Michaëlla Krajicek zich tegen Daniela Hantuchova eveneens gewonnen geven: 6-4, 6-7 (5) en 2-6.

Het dubbelspel van Marrit Boonstra en Brenda Schultz-McCarthy leverde in drie sets (1-6, 6-0 en 6-4) nog wel een zege op, maar de nederlaag in de landenwedstrijd stond toen al vast.

Nederland, dat eergisteren met 3-0 van Finland won, speelt vandaag in Plovdiv nog tegen Luxemburg. De derde tegenstander van Nederland won gisteren eveneens met 3-0 van het zwakke Finland, dat vandaag tegen groepsleider Slowakije (twee overwinningen) afsluit. Alleen de poulewinnaars maken kans op promotie naar de Wereldgroep II.

In de tweede ronde van het masterstoernooi van Monte Carlo won de Spanjaard Juan Carlos Ferrero vandaag overtuigend van Juan Ignacio Chela: 6-1 en 6-2. De als elfde geplaatste Ferrero gaf de Argentijn geen moment de kans om in zijn spel te komen. De als derde geplaatste Argentijn David Nalbandian versloeg de Italiaan Andreas Seppi eveneens in twee sets: 7-5 en 7-5.

Titelverdediger Rafael Nadal versloeg de Fransman Arnaud Clement gisteren in Monte Carlo met 6-4 en 6-4. Na afloop van de partij gaf de winnaar van Roland Garros 2005 evenwel te kennen dat hij ontevreden was over het verloop van de partij. 'Er is niets ergers dan defensief tennis. Ik raakte de bal goed, maar zal agressiever en met meer concentratie moeten gaan spelen.' (ANP, AP)