Scheidsrechters op WK voetbal krijgen salarisverhoging

Frankfurt. De scheidsrechters op het wereldkampioenschap voetbal van komende zomer krijgen salarisverhoging. De 23 arbiters krijgen elk 32.600 euro, het dubbele van wat ze verdienden tijdens het vorige WK in Japan en Zuid-Korea. Alle assistent-scheidsrechters en de zeven arbiters op de reservelijst krijgen hetzelfde bedrag. Vroeger kregen de reserves die niet in actie hoefden te komen niets uitbetaald. De wereldvoetbalfederatie FIFA koos de 23 scheidsrechters uit 46 kandidaten. De afvallers krijgen ook 16.500 euro uitbetaald. FIFA betaalt in het totaal 3,6 miljoen euro aan de scheidsrechters, die van 9 juni tot 9 juli samen 64 wedstrijden moeten leiden. De 82 kandidaten voor de baan van assistent-scheidsrechter begonnen gisteren met een stage in de buurt van Frankfurt. Voor het eerst is ook een vrouw kandidaat, de Franse Nelly Viennot.