Radio Voorkeur

Kunststof. Zangeres Mathilde Santing praat over haar nieuwe cd, haar relatie met popdichter Frank Boeijen en haar tournee door het land met Even. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden.In het eerste uur een gesprek met camera-journalist Frans Bromet, die zich hard maakt voor afgewezen films. In het tweede uur de Amerikaanse schrijfster Rebecca Pawel over haar literaire thriller Dood van een nationalist, die zich afspeelt net na de Spaanse Burgeroorlog. In het laatste uur Jan Knol over zijn boek En je zult spinazie eten, waarin hij het werk van de filosoof Spinoza uitlegt. In het laatste uur een muzikaal verhaal over de onbekende soulzanger Spencer Wiggins. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Gesprek met de al zeven jaar dakloze Marieke over hoe zij dakloos is geworden en hoe haar leven eruitziet. Vandaag werd in de Tweede Kamer een hoorzitting gehouden over de nieuwe Wet Schuldhulpverlening. Hoge kosten, stijgende zorgpremies en onverwachte energierekeningen kunnen mensen in grote financiële problemen brengen. Radio 1, 0.04-0.45u.