Ontheemd door hoog water Donau

Ontheemd door hoog water Donau Rast, 19 april. Een Roemeense vrouw zit naast het deel van de huisraad dat ze heeft kunnen redden uit haar ondergelopen woning in het zuidwestelijke dorpje Rast. Tienduizenden Roemenen hebben hun huizen moeten ontvluchten door de ongekend hoge waterstand van de Donau. Op de Balkan zorgt de buiten haar oevers getreden rivier sinds vorige week voor grote wateroverlast. Ook in Servië en Bulgarije hebben duizenden mensen hun huizen moeten verlaten, nadat de rivier door nooddammen was gebroken. Het hoge waterniveau is het gevolg van smeltende sneeuw in Midden-Europa en regenval. De komende dagen zal het water in de Donau blijven stijgen, voorspellen de autoriteiten. (Foto Reuters) A Romanian villager sits near her belongings saved from the flooded village of Rast near the Danube river, 300 km (186 miles) southwest of Bucharest, Romania, April 18, 2006. Ten thousand Romanians faced evacuation on Tuesday as rescue workers raced to fix a broken dam on the Danube before the swelling river could flood their low-lying villages. The Danube continued to rise in southeast Europe after reaching its highest level in more than a century over the weekend, fed by heavy rains and melting snow. REUTERS/Bogdan Cristel REUTERS