Israel: geen militaire actie tegen Hamas

Jeruzalem. Het Israëlische kabinet heeft gisteren in een speciale zitting besloten af te zien van een grootscheepse militaire operatie tegen de door Hamas gedomineerde Palestijnse Autoriteit. Zo wil Israël het internationale front tegen Hamas in stand houden. Wel zullen de veiligheidsmaatregelen worden opgevoerd. Ook houdt Israël zich het recht voor militanten te liquideren om toekomstige aanslagen te voorkomen. De Israëlische beslissing volgt op de aanslag van maandag in Tel Aviv waarbij negen mensen omkwamen. Israël stelt de door Hamas gedomineerde Palestijnse Autoriteit mede verantwoordelijk voor de aanslag. De verbale steun van Hamas-ministers voor de aanslag moet volgens Israëlische regeringswoordvoerders worden beschouwd als een oorlogsverklaring van de 'vijandelijke entiteit', de Palestijnse Autoriteit.