Geen akkoord op bijeenkomst in Moskou over Iran

Moskou, 19 april. De Verenigde Staten zijn er gisteren niet in geslaagd China en Rusland over te halen in te stemmen met sancties tegen Iran, zo is gisteren meegedeeld. De kwestie was onderwerp van gesprek op een bijeenkomst in Moskou van de permanente leden van de VN-Veiligheidsraad - de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, China en Rusland - plus Duitsland. De Europese landen sluiten sancties niet uit als Iran weigert voor 28 april op te houden met het verrijken van uranium, zoals de Veiligheidsraad heeft geëist. President Bush weigerde gisteren een nucleaire aanval op Iran uit te sluiten. ”Alle opties liggen op tafel”, zei Bush gevraagd naar een eventuele Amerikaanse nucleaire aanval op Iran. Maar hij onderstreepte dat hij de zaak langs diplomatieke weg wil oplossen.