Gary Lightbody (zanger van Snow Patrol)

Eerste plaat die je zelf kocht?

Gary Lightfoot Foto Andy Earl Earl, andy

Rollin' van Kool and the Gang. Zwarte muziek, en funk in het bijzonder, hebben me altijd gefascineerd. Dit is spetterende funk met blazers, nog altijd een grote favoriet van mij.

Dansnummer?

Alles van LCD Soundsystem maar vooral Tribulations, een nummer van het album waar ook Daft Punk is playing at my house op staat. In een ander leven zou ik bij een funky danceband als LCD willen zitten.

Troostplaat?

Transatlanticism van Death Cab For Cutie. 'If you feel discouraged and there's a lack of colour here / please don't worry lover / it's really bursting at the seams, absorbing everything.' Troostrijke woorden, een tekst om jaloers op te worden.

Laatse fantastische plaat die je hoorde?

Het album van Field Music, een trio uit het Engelse Sunderland dat zich in een studio opsluit om een wonderlijke combinatie van experiment en perfecte popsongs na te streven.

Wat verzamel je?

Katers, als ik de avond tevoren weer eens één biertje teveel heb genomen.

Jan Vollaard

Deze week verschijnt de single You're all I have van de Ierse groep Snow Patrol, op 1 mei gevolgd door het album Eyes Open. Snow Patrol, met zanger Gary Lightbody, wordt door velen getipt als de groep die het megasucces van U2 en Coldplay zou kunnen evenaren. 1 juli staat Snow Patrol op het nieuwe eendaagse festival Ahoy Open Air in Rotterdam.

    • Jan Vollaard