Eindelijk warmer

Na een lange periode van tamelijk wisselvallig en vaak ook fris voorjaarsweer, gaat de temperatuur de komende dagen eindelijk flink omhoog.

Vannacht passeert er nog een zwak front. Het is bewolkt en met name in het noordwesten en noorden van het land regent het ook af en toe. Elders blijft het overwegend droog en in het zuiden en oosten valt geen druppel. De temperatuur daalt tot 6 of 7 graden.

Morgen handhaaft de bewolking zich nog lange tijd en aanvankelijk kan er in de noordelijke provincies ook nog wat regen vallen. In de zuidelijke helft van het land komt de zon overdag af en toe te voorschijn, in Limburg wordt het mogelijk vrij zonnig. Met temperaturen die in het midden en zuiden oplopen tot 15 of 16 graden is het al wat zachter in vergelijking met de afgelopen dagen. De wind is zwak tot matig uit een zuid tot zuidwestelijke richting.

Vrijdag draait de wind geleidelijk naar de warmere zuidoosthoek. Bovendien komt de aanvoer van drogere lucht op gang. De zon gaat vaker schijnen, te beginnen in de zuidelijke helft van het land. In de loop van de dag klaart het ook in het noorden flink op. De temperatuur stijgt op veel plaatsen naar 18 of zelfs 19 graden. Ondermeer in Zuid Limburg kan de 20 graden zelfs worden gehaald. En is het dus ineens compleet voorjaar.

In het weekeinde blijft het aangenaam lenteweer met geregeld zon en temperaturen van 15 tot 19 graden.