Een frisse sound met elementen van ska en soul

CD POP

The Zutons: Tired Of Hangin' Around****

CD POP The Zutons: Tired Of Hangin’ Around Deltasonic

Je kunt het brutaal noemen: een groep die het op zijn debuutalbum Who Killed The Zutons? had over 'Zuton Fever'. Maar deze groep uit Liverpool, die een springerig dansvirus verspreidde bij hun koortsachtige optredens, maakte het waar. Moe van de greep van The Beatles op de Liverpoolse popcultuur maar op zoek naar perfecte popsongs, kwamen de bandleden uit bij een frisse sound die elementen van ska, soul en vrolijke kermismuziek bevat. Op het tweede album Tired Of Hangin' Around zijn de scherpe kantjes onder de hoede van producer Stephen Street intact gebleven, van de rammelgitaar die het titelnummer inleidt tot de meezingrefreinen waarmee The Zutons solliciteren naar onbekommerd festivalsucces. Onder de oppervlakte sluimert het realisme van de kater na een nacht stappen (It's the little things that we do), een claustrofobisch nummer over nachtelijke angstvisioenen (Someone watching over me) en een verknipt liefdesduet vanuit het perspectief van een stalker (You've got a friend in me) waarin saxofoniste Abi Harding een hoofdrol opeist. Dat alles in een opgeruimde sfeer die The Kaiser Chiefs in aanstekelijkheid naar de kroon steekt.

Jan Vollaard

Deltasonic

    • Jan Vollaard