Biker chick is een nepper

biker_chick.jpgHet was een grote hit op internet: de Chernobyl biker chick. Jelena Filatova scheurde met haar Kawasaki over de landweggetjes van de Zona, de verboden radioactieve ring van 30 kilometer rond de ontplofte kerncentrale.  Ze leverde commentaar in sexy gebroken Engels.

Wow! Zwart leer, gammastraling, een samoeraizwaard op haar rug om onderweg mutanten te onthoofden. Met de vlam in de pijp door een gebied dat zelfs te gevaarlijk was voor spoken. Biker chick sprak tot de verbeelding van nerds en witte boorden wereldwijd en kreeg 15 miljoen hits.

Ik gooogelde deze Oekraïense Lara Croft toevallig afgelopen september, toen ik zelf eens wilde rondkijken in de Zona. Aha, zo makkelijk rij je daar dus naar binnen, dacht ik. Oleg en ik verspilden een weekeind in ons huurautootje met pogingen een achterafweggetje de Zona in te vinden. Maar hoe smal het weggetje ook, altijd stond er wel een wachtpost, blokkeerde een barricade van betonblokken de doorgang of  gaapte er een brede, diepe geul in het asfalt. Je moest Evil Knievel zijn om daar met je Kawasaki overheen te springen. We parkeerden de auto en gingen lopen. Hoe deed die biker chick dat toch? 

Wel, ze deed het niet. Hier en hier lees ik nu dat biker chick zich gewoon in een duffe auto liet rondrijden door het staatsreisbureau voor Tsjernobyltripjes, zoals iedereen. Haar vriend fotografeerde haar onderweg met motorhelm. Het zal wel weer hierom draaien.

Een slimme manier om je fiftheen minutes of fame binnen te halen, Jelena.

    • Coen van Zwol