City moet arthouse worden

Bioscoopketen Pathé wil van het City-theater aan het Leidseplein in Amsterdam een arthousebioscoop maken. Dat heeft directeur Lauge Nielsen dinsdag gemeld. Pathé wil het pand het komende jaar verbouwen tot een complex met vijf zalen. Kerst 2007 zou de vernieuwde bioscoop weer open moeten gaan. De gemeente Amsterdam moet nog toestemming geven. Pathé heeft nu nog drie theaters die zich richten op grote publieksfilms: De Munt, Arena en Tuschinski. 'Er gaan relatief meer dertigers naar de bioscoop de laatste jaren', zegt Nielsen. 'Die hebben behoefte aan een ander soort films en een andere entourage dan tieners.' Nielsen wil de hele inrichting van City veranderen. Er zullen meer horecagelegenheden in het pand komen. Het nieuwe complex gaat zich richten op kleinere films. (ANP)