Chinese president te gast bij Boeing en Microsoft

Chinese president te gast bij Boeing en Microsoft Seattle, 19 april. Bill Gates, oprichter van de software onderneming Microsoft en steevast aangeduid als de rijkste man ter wereld, heft het glas ter ere van Chinese president Hu Jintao. Hu begon gisteren in Seattle zijn bezoek aan de Verenigde Staten. ’s Middags leidde Gates hem rond bij Microsoft, ’s avonds ontving hij hem in zijn privé-verblijf voor een diner met ruim honderd gasten. Vandaag is president Hu te gast bij Boeing. In het vliegtuigmuseum van Boeing zou hij vanmiddag een toespraak houden over de Chinees-Amerikaanse handelsbetrekkingen. Vanuit de noordwestelijke staat Washington vliegt de Chinese president naar Washington D.C. Morgen wordt hij ontvangen in het Witte Huis door president George W. Bush. Als vice-president was Hu in 2002 ook al eens op bezoek in het Witte Huis. Ditmaal krijgt hij een lunch aangeboden, maar geen officieel staatsdiner, zoals China had gehoopt. Foto Reuters Chinese President Hu Jintao (R) toasts with Microsoft Chairman Bill Gates (L) at a dinner hosted by Washington Governor Chris Gregoire at the home of Gates in the Seattle suburb of Medina, Washington, April 18, 2006. Hu arrived in Seattle on Tuesday on his way to a White House meeting with President George W. Bush, and what is likely to be tough talk on trade and copyright piracy. REUTERS/Ted S. Warren/Pool Associated Press