7 redenen om thuis te blijven

1 Spel

Carcassonne De Toren

Gek word je van al die uitbreidingen van het bordspel Carcassonne - sinds kort zijn het er al zeven! En dan is het populaire steden- en wegenbouwspel ook nog eens in vijf onafhankelijke varianten te krijgen. Bij ons thuis denken we: de uitbreidingen zijn wel aardig, de varianten zijn geweldig. Maar deze nieuwe, zevende uitbreiding is wel de leukste van allemaal. Je kunt elkaar op een heel eenvoudige manier dwarszitten, en meer dan dat: in het spel wordt een nieuwe dreigende factor ingevoerd. Met De Toren worden 18 kaarten toegevoegd waarop een toren kan worden gebouwd. Die toren is van niemand, maar wie er in zijn of haar beurt een torendeel op bouwt, mag rond de toren een mannetje van een ander wegpakken. Ha! Eindelijk zijn gerichte aanvallen mogelijk in dit zo vredelievende spel. Het nadeel is wel dat de rust er een beetje uit is. Zelfs los van de torens die worden gebouwd, gaat er van iedere torenplek een dreiging uit. En dat compliceert het spel op een heerlijke manier. Zouden er eigenlijk mensen zijn die alle varianten tegelijk spelen? (HS)

Uitbreiding bij Carcassonne, adviesprijs 14,95 euro, 999Games

Kriebelende dikke lippen
Kriebelende dikke lippen

2 Reportage

African School: Football fever

In deze serie reportages over Afrika wordt nu eens niet de sombere kant van het continent belicht. In de uitzending van vandaag gaat over het voetbalteam van de Masindi Secondary School. Ze doen mee aan de prestigieuze Coca-Cola Cup, waarbij veel op het spel staat. Voor het jonge team is dit de kans om de eer van de school te redden, én om als talentje op te vallen bij de eventueel aanwezige voetbalscouts.

Ned.3, 0.05-0.35u.

3 Mode

Passion for fashion

Styliste Dyanne Beekman geeft tips aan mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het kopen van hun kleding. Vanavond helpt ze Anne, die nooit heeft durven opvallen en nog nooit make-up gebruikt heeft. Dyanne geeft haar kleur. Ook Linda, die 103 kilo weegt, heeft behoefte aan advies. Ze wil graag hippe kleding in haar maat, maar kan die moeilijk vinden. Verder bezoekt Dyanne New York om inspiratie op te doen.

Net5, 21.30-22.30u.

4 Profiel

Air Holland

Altijd zat luchtvaartmaatschappij Air Holland in geldnood. Het personeel kreeg soms maanden te laat salaris en vluchten gingen niet door omdat de rekeningen voor kerosine openstonden. In 2001 leek de redding nabij in de vorm van financieel adviseur Paul G., die miljoenen aan dubieus geld binnenbracht. Begin 2004 ging de maatschappij, ondanks de drugsmiljoenen, alsnog failliet. Profiel reconstrueert de val van een hoogvlieger.

Ned.1, 22.45-23.25u.

5 fixen

Fotobehang

Fout mag weer. Dat betekent de terugkeer van het fotobehang dat zijn hoogtepunt beleefde in de jaren zeventig. Ditmaal plakken we geen kitscherige zonsondergang op de muur, maar een minstens even kitscherig uitzicht op een woest Expeditie-Robinson eiland, gezien vanuit de zuilengalerij van een luxe resort. Het optische effect van het doorkijkje vergroot je smalle overloop of verblijd je toilet. Nog meer dan bij gewoon behang moet je uiterst voorzichtig omgaan met de vellen en ze secuur precies passend opplakken. De verkoper geeft allerlei waarschuwingen. Zo kun je het beste met zijn tweeën werken en mag de ruimte waarin je behangt niet te warm zijn (vanwege mogelijke krimping en open naden) en niet te koud (vanwege plooitjes en verkleuring). Na zo'n stressvol dagje behangen heb je dit uitzicht wel verdiend. (JL)

www.nonplusultra.nl, 88 euro voor een stuk van 388 bij 270 cm

6 smeren

Lip Venom

Dikke zwoele lippen. Welke vrouw wil ze niet? Je kan je lippen iets naar voren pruilen, maar dat is een vermoeiende bezigheid. Een lipgloss doet ook wonderen. Met wat witte glans op het midden van je lippen, zowel boven als onder, lijken ze ook voller. Hiervoor kun je witte oogschaduw of een highlighter gebruiken. Jammer genoeg houdt lipgloss niet lang en is het noodzaak de stift bij de hand te houden zodat je regelmatig je mond kan bijwerken. Voor vrouwen die niet kleinzerig zijn en geld hebben, is er ook een permanente oplossing: callogeen in je lippen of je liplijnen laten tatoeëren. Maar er is ook een middenweg: Lip Venom van Duwop is afkomstig uit Amerika en te koop bij iedere parfumerie. De ingrediënten in deze gloss zouden de bloedsomloop in je lippen stimuleren waardoor ze opzwellen, voller en roder worden. Het kriebelt, gloeit en tintelt. En het werkt (een beetje). (JV)

www.duwop.com, 16 dollar

7 Site-Seeing

Huisdieren

Honden, katten, konijnen, cavia's, fretten en zelfs boerderijdieren kunnen rechtstreeks naar hun nieuwe baasje via de nieuwe site Baasjegezocht.nl. Huisdieren kunnen via deze website makkelijker zonder tussenkomst van een asiel worden herplaatst. De Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren (SLHH) nam het initiatief voor een collectieve website van instanties die zich met rechtstreekse herplaatsing van dieren bezighouden. Het aanbod komt van ruim vijftig herplaatsingsinstanties. Via de uitgebreide zoekfunctie kan gezocht worden op diersoort, ras, geslacht, leeftijd, formaat, beharing en prijs. Het dier woont soms nog bij zijn oude eigenaar of in een gastgezin. Particulieren kunnen hun beestje niet zelf aanbieden, maar moeten dat doen via een aangesloten dienst. De SLHH wil zo tegenwicht bieden aan Marktplaats, waar veel handelaren dieren verkopen. (OvD)

www.baasjegezocht.nl

Met bijdragen van Olga van Ditzhuijzen, Janna Laeven, Hendrik Spiering en Juliette Vasterman