WK: Nederlandse baanwielrenners meest succesvol

Bordeaux, 18 april. De Nederlandse baanwielrenners hebben tijdens de WK in Bordeaux het medailleklassement gewonnen. Met drie gouden en één zilveren medaille bleven de Nederlanders de Fransen (twee keer goud) net voor. Theo Bos werd wereldkampioen sprint en keirin, Peter Schep won goud op de puntenkoers. Zilver was er voor Jens Mouris op de individuele achtervolging. Dat Nederland een succesvol toernooi beleefde bleek ook uit vier vierde plaatsen: de teamsprint (Theo Bos, Teun Mulder en Tim Veldt), de ploegachtervolging (Levi Heimans, Peter Schep, Jens Mouris en Niki Terpstra), de kilometer tijdrit (Tim Veldt) en de scratch (Wim Stroetinga). ”We hadden meer medailles kunnen halen”, zei bondscoach Peter Pieters, die bij de vorige WK met acht medailles terugkwam in Nederland.