Wie biedt er meer?

Voor 9,51 euro is er deze maand nog één via de veilingsite eBay van eigenaar gewisseld. Zou Danny Blind onder een pseudoniem hebben toegeslagen?

Het is te hopen voor de Ajax-trainer want de Feyenoord-dvd De Klassieker was dit jaar een regelrechte hit en is niet gemakkelijk meer verkrijgbaar. De eerste 3.000 exemplaren, met daarop de twee Rotterdamse zeges op Ajax, waren begin dit jaar direct uitverkocht en van de tweede persing waren er volgens de website van Feyenoord op 2 maart nog maar honderd over.

Blind heeft dit seizoen maar liefst 33 selectiespelers ingezet, dus kan hij wel wat schijfjes gebruiken. Het is voor hem de moeite waard: wat is een betere motivatie voor de komende play-offs dan een nachtje slapen met die dvd onder het kussen?

Het was al weer vijf jaar geleden dat Feyenoord tweemaal erfvijand Ajax versloeg (3-1 en 3-4). Dat seizoen, 2000/2001, werd afgesloten met een tweede plaats die destijds direct toegang gaf tot de Champions League. Anders dan vijf jaar geleden wordt dit jaar geëxperimenteerd met de play-offs en beginnen de nummers twee tot en met vijf donderdag met een schone lei, met als inzet de Champions League. Dat Feyenoord dit seizoen afsluit met maar liefst elf punten meer dan Ajax is plotseling volstrekt onbelangrijk. Hoe onrechtvaardig misschien ook.

Gezien de prestaties in de competitie is het zelfvertrouwen bij Feyenoord echter groot. Kijk alleen maar naar de verkoop van passe-partouts voor de play-offs. De seizoenkaarthouder in Rotterdam betaalt direct voor twee thuiswedstrijden en daarmee is de winst op Ajax ingecalculeerd. “Mocht Feyenoord door omstandigheden maar één ronde in de play-offs moeten spelen' - aldus de website - “dan krijgen de supporters de helft van hun geld weer terug'. De winnaar van de nieuwe serie klassiekers moet uitkomen tegen AZ of FC Groningen.

Mocht Feyenoord dit weekeinde tegen de verwachting in worden uitgeschakeld, dan zal iedere fan dit seizoen snel willen vergeten. Inclusief de twee zeges (1-2 en 3-2) op de aartsrivaal uit Amsterdam. Wellicht krijgt dan de Ajax-supporter nog een kans die vorige maand via eBay tevergeefs een bod deed. Slechts twee euro had hij over voor de dvd De Klassieker.

    • Erik van der Walle