Twee homoseksuele Amerikanen op Sint Maarten mishandeld

Willemstad. In de Amerikaanse media is ophef ontstaan over de mishandeling van twee homoseksuele toeristen op Sint Maarten. De Amerikanen Richard Jefferson (51) en Ryan Smith (25), werkzaam bij CBS Evening News, werden vorige week met een moersleutel afgetuigd op het Antilliaanse eiland. Jefferson liep daarbij een hoofdwond op, van zijn vriend Smith werd de schedel ingeslagen. Volgens Jefferson zijn ze het slachtoffer geworden van homohaters. Op het eiland is een team van gezagdragers, ex-politici en leden van de justitiële keten in het leven geroepen om het onderzoek naar de mishandeling in goede banen te leiden. Hiermee moet worden voorkomen dat negatieve publiciteit, zoals op Aruba na de verdwijning van de Amerikaanse toeriste Natalee Holloway, Sint Maarten als toeristeneiland een slechte naam bezorgt. Het Sint Maartense toeristenbureau heeft internationaal excuses aangeboden voor de mishandeling.