Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met televisiemaakster Jihad Alariachi van de televisieserie De Meiden van Halal. In de serie laten Jihad en haar zusjes Esmaa en Hajar hun Marokkaans-islamitisch licht schijnen over actuele onderwerpen als maagdelijkheid, de hoofddoek, feminisme en homoseksualiteit. Alariachi studeert communicatie en is freelancer bij de nieuwsredactie van de Amsterdamse zender AT5. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week: Alexander Borodin. Samen met zijn collega's Cui, Moessorgski, Rimski-Korsakov en Balakirev behoorde Alexander Borodin (1833-1887) tot het “Hoopje van vijf', dat streefde naar het ontwikkelen van een eigen, in de Russische volksmuziek gewortelde muziek. Borodin was arts en chemicus, die ernaast componeerde en grotendeels autodidact was. Radio 4, 19.30-20.00u.

Casa luna. Gesprek met cultuur- en mediahistoricus Huub Wijfjes over de uitkomsten van de eerste Nieuwsmonitor, een onderzoek naar de vraag op welke manier en in hoeverre de media de publieke opinie beïnvloeden. Radio 1, 0.04-0.45u.