Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Opnieuw zege voor zeilers Black Betty

Baltimore, 18 april. De ABN Amro 1 heeft na een slechte start toch de vijfde etappe van de Volvo Ocean Race gewonnen. Het Nederlandse jacht van Nieuw-Zeelandse schipper Mike Sanderson kwam gisteravond als eerste over de finishlijn in Baltimore. Het traject van Rio de Janeiro naar de Amerikaanse aanlegplaats vergde iets meer dan vijftien dagen. De voorsprong van de `Black Betty` op naaste concurrent Movistar, van de Nederlander Bouwe Bekking, was slechts 16,5 mijl. De eindzege in de zeilrace om de wereld komt in zicht voor de ABN Amro 1, dat al vier van de vijf grote etappes won. De Ocean Race telt nog vier etappes. De volgende is een korte van Annapolis naar New York en start op 7 mei. De finish is vermoedelijk al drie dagen later. Daarna volgt de etappe met de grote oversteek naar Europa.