Opblaasstick

Bij Defensie en AIVD hebben ze er ervaring mee: de meeste usb-sticks zijn zo klein dat je ze makkelijk laat slingeren. Wellicht is het ontwerp van de Russische ontwerper Dima Komissarov een goede oplossing voor dat probleem: een memorystick die groter en groter wordt naarmate er meer informatie op komt.

Dankzij een ingebouwde mini-pomp groeit de Flashbag bij elke megabyte die er extra wordt ingepompt. Behalve dit vrolijke oranje exemplaar maakte Komissarov ook een variant in de vorm van tekenfilmfiguur Spongebob. Het is de bedoeling, legt de ontwerper op www.plusminus.ru uit, dat de gebruiker met het blote oog kan inschatten hoeveel informatie erop de geheugenstick past.

Komissarov probeert met zijn opblaasstick - die niet in productie is - reacties los te maken. De meeste gadgetwatchers op internet vegen het ontwerp echter lachend van tafel: digitale apparatuur moet volgens hen steeds kleiner worden, niet groter.

Meer gadgets op nrc.nl/hebben