Naaktfoto's Bridget niet verspreid

Weblog Jaggle zal de naaktfoto's van Talpa-presentatrice Bridget Maasland niet per e-mail onder haar lezers verspreiden. De blootreportage van Bridget is gemaakt door mannenblad Playboy en bestemd voor de uitgave van 20 april. Jaggle kreeg de foto's eerder in bezit en zette een e-mailactie op: wie een mailtje zou sturen, zou alle Playboyfoto's in zijn mailbox krijgen.

De advocaat van Jaggle heeft aan Playboy-uitgever Sanoma laten weten dat de verspreiding van de fotoserie niet doorgaat, zo meldt nieuwswebsite nu.nl. Hoe de weblog aan de fotoserie kwam is onduidelijk. Op de eigen site stelt Jaggle nooit van plan te zijn geweest de foto's daadwerkelijk naar zijn lezers te sturen.

Playboy toonde zich vorige week boos over deze actie. Het plaatsen van Playboy-foto's op internet gebeurt vaker, maar dat is meestal vlak voor of na het uitkomen van de nieuwe Playboy. De naaktfoto's van Bridget zijn vorige maand in Brazilië gemaakt. De presentatrice krijgt naar verluidt 150.000 euro voor de reportage. Dat bedrag doneert ze aan de Dutchypuppy Foundation, die zich wereldwijd inzet voor de bestrijding van hondenleed. Jaggle heeft beloofd voor iedere ontvangen e-mail (19.152 in totaal) tien eurocent te doneren aan de Dutchypuppy Foundation.