Kopten en moslims vechten in Alexandrië

Kairo. Bij drie dagen van gevechten tussen moslims en koptische christenen in de Egyptische stad Alexandrië is zeker een man doodgeslagen en zijn tientallen mensen gewond geraakt. Het geweld ontstond vrijdag nadat mannen met messen drie koptische kerken binnenvielen, een man doodstaken en vijf anderen verwondden. De gevechten van zaterdag braken uit na de begrafenis van de doodgestoken man. Zondag was Alexandrië opnieuw het toneel van geweld. De Egyptische regering heeft een man gearresteerd na de aanval op de koptische kerken. Volgens de autoriteiten heeft de man psychisch problemen. Maar de kopten zeggen dat de regering een excuus zoekt voor het toenemend aantal aanvallen op christenen. Kopten vormen tien procent van de Egyptische bevolking, die voor het grootste deel uit moslims bestaat.