Buitenlands voetbal

Spanje

Door het gelijkspel van Real Madrid tegen Getafe staat Valencia nu alleen op de tweede plaats. De ploeg won gemakkelijk van Espanyol. Barcelona heeft na de zege tegen Villarreal zes punten nodig voor de landstitel.

Engeland

Chelsea kan zaterdag kampioen worden tegen nummer twee Manchester United. De koploper won van Bolton en Everton en heeft nog één punt nodig. United versloeg Tottenham Hotspur, de ploeg van trainer Martin Jol.

Frankrijk

Olympique Lyon heeft voor de vijfde keer achtereen de landstitel veroverd. De ploeg van trainer Houllier kwam zaterdag zelf niet in actie, maar was door het verlies van Bordeaux niet meer in te halen. Nooit werd een Franse club vijf keer op rij kampioen.

Italië

Juventus speelde gelijk bij degradatiekandidaat Cagliari. De koploper heeft, met vier duels te spelen, vijf punten voorsprong op AC Milan, dat won van stadgenoot Internazionale. De enige treffer, van Kaladze, werd voorbereid door Clarence Seedorf.

Duitsland

Koploper Bayern won, zonder de in de warming-up geblesseerd geraakte doelman Kahn, van Arminia Bielefeld. Het verschil met voornaamste achtervolger HSV blijft vier punten. De ploeg van onder andere Rafael van der Vaart versloeg MSV Duisburg.

Portugal

Porto, de ploeg van trainer Co Adriaanse, versloeg União Leiria en is een overwinning verwijderd van de landstitel. Benfica won van Boavista. Het elftal van trainer Ronald Koeman staat nog steeds derde, maar liep wel twee punten in op Sporting Portugal.