AZ: Van Geel welkom

Het stadionverbod voor Martin van Geel bij AZ is opgeheven. Dat heeft de Alkmaarse voetbalclub in het paasweekeinde bekend gemaakt. De technisch directeur van Ajax was voor vijf jaar niet meer welkom bij AZ.

Voorzitter Dirk Scheringa stelde vorige week een stadionverbod in voor Van Geel omdat hij als oud-werknemer van zijn club vertrouwelijke informatie van AZ zou hebben gebruikt bij Ajax. De Amsterdamse club trok Kenneth Perez aan van AZ en onderhandelde met Ron Vlaar die uiteindelijk naar Feyenoord vertrok.

Scheringa kreeg de nodige kritiek op de maatregel van zijn eigen trainer Louis van Gaal (“ongepast“) en van directeur betaald voetbal Henk Kesler (“belachelijk“).

Hoewel de KNVB op juridische gronden geen bezwaar had tegen de maatregel besloot Scheringa om het stadionverbod toch in te trekken. De voorzitter van Ajax, John Jaakke, had de afgelopen dagen een paar keer telefonisch contact met Scheringa, die voor vakantie in het buitenland verblijft.