Af en toe een bui

Tijdens de paasdagen trokken vooral in de nachtelijke uren gebieden met bewolking en regen over Nederland. Overdag brak de zon door en bleef het op de meeste plaatsen droog. Vooral in het westen was het daarbij ook nog eens redelijk zonnig. In de zuidoostelijke helft van het land bleef de bewolking wat langer hangen, zodat de paasdagen daar iets minder lenteachtig waren.

De komende dagen valt er af en toe een bui, al zal de zon ook van tijd tot tijd doorbreken. Vanavond en vannacht zijn er veel wolkenvelden. In het noorden kan er nog een enkele bui vallen, elders blijft het droog. Met een iets in kracht afnemende wind wordt het 4 tot 7 graden.

Morgen komen er opnieuw wolkenvelden voor. De zon krijgt ook wat ruimte en in de middag komt in de noordoostelijke helft van het land een bui tot ontwikkeling. Met een matige zuidwestenwind stijgt de temperatuur naar 12 graden in de noordelijke helft van het land. Ten zuiden van de grote rivieren kan de temperatuur oplopen tot 15 à 16 graden.

Donderdag en vrijdag komt er maar weinig verandering in het licht wisselvallige weer. De zon breekt slechts af en toe door, en zo nu en dan veroorzaakt een oceaandepressie enige uren wat regen.

Pas zaterdag valt een duidelijke weersverbetering te verwachten. Dankzij een hogedrukgebied breekt dan de zon weer vaker door. Bij weinig wind wordt het in de middag zo'n 16 graden.