7 redenen om uit te gaan

1 uit eten met iens

Mas

Verrassende smaaksensaties brengen de klandizie in dit oude horecapandje in het Museumkwartier regelmatig in extase: overdonderend als het indruk moet maken, en delicaat als het ingetogen moet zijn. Jonge, maar uiterst professionele gastvrouwen verstaan hun vak. De huiswijnen steken wat schril af bij de kwaliteit van de gerechten, en een volle portemonnee is vereist. Echt een tent voor als je iets te vieren hebt.

goed | De bediening is erg vriendelijk en neemt de tijd. De wijn die werd aanbevolen was uitstekend! Het eten was goed maar niet uitermate bijzonder. Goede ingrediënten, maar het had qua smaak iets spannender gemogen voor deze prijs. Met eventueel iets minder luxe ingrediënten en wat meer smaak? De sfeer in het restaurant is wel erg prettig.(22-02-2006 A.M te Utrecht)

uitstekend | Wat een leuk en lekker restaurantje is dit! Echt een aanrader. Gister heerlijk gegeten met goeie bijpassende glazen wijn.(17-02-2006 P.D. te Heesch)

Utrecht, Schalkwijkstraat 26. Telefoon (030) 230 22 29 keuken open 17.30-22.00, zo gesloten, Internationaal, gem. prijs 3-gangen à la carte: 36,00 euro Categorie: zakelijk

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 FILM

The Tiger and the Snow (La tigre et la neve)

Zeg Roberto Benigni en je zegt La vita è bella (1997) en aan die bejubelde film moet je onmiddelijk weer denken bij het zien van The Tiger and the Snow. Benigni speelt een dichter die zijn geliefde Vittoria (Nicoletta Braschi) volgt naar Irak als zij daar na een bombardement in coma is geraakt. Niet geplaagd door enige vorm van gewetenswroeging ritselt en sjachert de wereldvreemde Attillio de Giovanni zich een weg naar het hart van Bagdad zogenaamd als Rode Kruis-arts, op een gestolen kameel.

Regie: Roberto Benigni. Met: Roberto Benigni, Jean Reno, Nicoletta Braschi, Tom Waits. In 12 bioscopen.

3 FILOSOFIE

Filosofie van het geluk

Kan filosofie ons gelukkiger maken? Drs. Gerard Smit geeft in zijn inleiding op het thema 'geluk' aan wat het huidige denken over geluk ontleent aan de klassieke filosofie, het boeddhisme en de neurowetenschap. Gerard Smit studeerde filosofie aan de UvA en doceert filosofie en ethiek aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Samen met psycholoog Carien Karsten schreef hij het boek Veel Geluk! Ook geeft hij gelukstrainingen (zie: www.gelukstraining.nl).

Groningen: Filosofisch café Philos, Schimmelpenninck Huys, Oosterstraat 53. Aanvang: 20.00. Entree: 3,50 euro. Inl: wavdam@euronet.nl & www.filosofischcafegroningen.n

4 HERSENEN

Reset your Brain!

Filmvertoning en debat in het kader van de reeks Reset your Brain! over films die verwijzen naar hersenonderzoek en manipulatie van het brein. Vanavond: de film Being John Malkovich (Spike Jonze 1999) en het thema 'identiteit'. Hoe worden we wie we zijn? Welke processen in de hersenen zijn daarvoor belangrijk, en kunnen we door in te grijpen in de hersenen, ook iemands identiteit beïnvloeden? Debat met Prof. dr. Lex Cools en Frans Meulenberg.

Utrecht: City/Movies, Voorstraat 89. Aanvang: 19.00u. Inl/kaarten: www.ru.nl/soeterbeeckprogramma

5 CABARET

Droog Brood: Omwille van de smeer

Een man in wie we snel een dief herkennen, belt aan bij een kunstverzamelaar om te vragen hoe laat er niemand thuis is. Het supervriendelijke gesprekje dat zich ontwikkelt, is een van de hoogtepunten uit de droogkomische sketchshow Omwille van de smeer van Droog Brood, alias Bas Hoeflaak en Peter van de Witte. Stijlvol en absurd vertier in een dromerig bos dat aan Tsjechov doet denken.

Schiedam: Theater a.d. Schie, Stadserf 1. Aanvang: 20.15. Inl/res: 010-2467467 & www.theateradschie.nl

6 KENNISCAFÉ

Paas Diner: vlees noch vis

Onze huidige vleesconsumptie is natuurtechnisch en economisch onhoudbaar. Een oplossing: vleeslapjes die rechtstreeks uit de fabriek komen. Prof. dr. Henk Haagsman is onderzoeker van het kweekvleesproject: doel is om één spiercel van bijvoorbeeld een varken zodanig te vermenigvuldigen dat er een flinterdun lapje vlees ontstaat. Hoe zou het smaken? Met Henk Haagsman, Gé Backus en Frans Brom. Moderator: Martijn van Calmthout. Inleidende column door Marcel Hulspas. Afsluitende column door Bas Haring.

Utrecht: Filemon & Baucis, Janskerkhof 22. Aanvang: 20.00. Res/inl: 030-2332430 & www.tumultdebat.nl

7 FILMRETROSPECTIEF

De vergeten films van Valerio Zurlini (1926-1982)

Filmhuis Den Haag wijdt een retrospectief aan de Italiaanse regisseur Valerio Zurlini, die tussen 1955 en 1976 acht films maakte. Twee 'vergeten' films stijgen boven de andere uit: Cronaca familiare (1962) en zijn laatste film Il deserto dei Tartari (1976). Het zijn rijpe kunstwerken waarin vorm en inhoud samenvallen.

T/m 3 mei in Filmhuis, Den Haag; Filmmuseum, Amsterdam; Plaza Futura, Eindhoven; Lantaren/Venster, Rotterdam; 't Hoogt, Utrecht. Inl: www.filmhuisdenhaag.nl

Utrecht, Schalkwijkstraat 26. Telefoon (030) 230 22 29 keuken open 17.30-22.00, zo gesloten, Internationaal, gem. prijs 3-gangen à la carte: 36,00 euro Categorie: zakelijk

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens