Wifired & Googolo

AmericanGigolo.jpgNew York heeft Silicon Alley (daarover later meer) maar Silicon Valley voelt nog beter aan hoe een mogelijke internetopleving ervoor staat. Hier is het optimisme alom: het is maar goed dat de zeepbel gebartsen is, daardoor is de lucht er uit en kan de sector nu stevig doorgroeien. Dat is het idee.

South Park bevestigt deze theorie. Deze wijk werd een kleine tien jaar geleden bekend als broedplaats van internetbedrijven, ging er daarna aan onderdoor maar is nu weer helemaal terug. Parkeren is lastig, koffietenten zitten weer vol met enthousiastelingen. Hier foto’s van de dotcom-revival.

De techies zelf hebben ondertussen de grootste lol en vermaken zich met nieuwe woorden. Lees hier over Valleyspeak. Een paar van de leukste woorden?

Googolo: Short for “Google Gigolo”, which is any guy who tries to date or is currently dating a Google girl in order to exploit the free cafeteria or to have some sort of connection to Google so that he can boast to his buddies about it.

• Sext Messaging: Sending salacious text messages to somebody, replacing phone sex.

• Wifired: Getting thrown out of an internet cafe for spending 4 hours ‘working on your startup’ after buying one small mocha.

Lees hier trouwens nog het stuk in de papieren krant over draadloos internet in San Francisco. Met dank aan Google.

    • Freek Staps