Moskou vreest kip noch ei

Gisteravond gaf ultranationalist Zjirinovski een feestje, in club Slava. Daar presenteerde de politieke voorman zijn nieuwe single met damestrio ‘Orale Seks’: ‘Wij willen geen vogelgriep/drinken wodka, sterven niet’. Luister maar. In Slava wemelde het van mooie meisjes in kippenveren, strenge verpleegsters en malle dokters, opwindkuikens, witte kippen, travestieten, paaseitjes en Napoleontische uniformen. (Kijk maar naar dit lullige filmpje) Elke logica was zoek. Teleurstelling: Zjirinovski liet de

kip3.jpgGisteravond gaf ultranationalist Zjirinovski een feestje, in club Slava. Daar presenteerde de politieke voorman zijn nieuwe single met damestrio ‘Orale Seks’: ‘Wij willen geen vogelgriep/drinken wodka, sterven niet’. Luister maar.

In Slava wemelde het van mooie meisjes in kippenveren, strenge verpleegsters en malle dokters, opwindkuikens, witte kippen, travestieten, paaseitjes en Napoleontische uniformen. (Kijk maar naar dit lullige filmpje) Elke logica was zoek.

kip.jpgTeleurstelling: Zjirinovski liet de presentatie van zijn single over aan zijn nummer twee Mitrofanov, bekend als maker van politieke pornofilms. Mitrofanov orakelde dat de vogelgriep een complot van de Amerikanen was om hun steroïdekippenpoten op de markt te zetten - hier ’Bush-legs’ genaamd. Nooit, nooit, nooit zou Rusland zijn kippen afmaken, en ook niet vaccineren. ‘Handen af van onze Russische kip’!

In plaats daarvan dienden alle trekvogels, zijnde buitenlandse indringers, bij grensoverschrijding te worden neergeknald. Dit is minder exotisch dan het lijkt: sommige ‘vogelfabrieken’ (kippenfarms) hebben al schutters in dienst om naderende trekvogels neer te halen. 

kipdokter.jpgkip2travo.jpg ’Het is al bijna zover dat Russische meisjes bang zijn met hun handjes onze eieren aan te raken’, riep Mitrofanov. (voor de goed verstaander: eieren staat in ’t Russisch voor testikels) Daarna renden de meisjes van ‘Orale Seks’ het podium op voor een schaarsgeklede vogeltjesdans terwijl een groep jongens ze met nep-kalasjnikovs onder schot nam. Een dolle boel, moet ik zeggen.

Tien jaar geleden schreef iedereen huiverige stukken over het ‘gevaar Zjirinovski’, de Russische Hitler die een nieuwe wereldbrand zou veroorzaken. Nog altijd leidt hij één van de vier grote stromingen in de Doema, de LDPRF, maar ergens onderweg is hij in een circusnummer veranderd. Natuurlijk was hij dat altijd al en stonken wij westerlingen er weer in. Russen maken ons zo gemakkelijk bang met vogelverschrikkers.  (Scusa, mijn camera liet het op het hoogtepunt afweten)

UPDATE: Collega Ivo Pertijs meldt dat de dames op het podium niet de echte Min Net (Orale Seks) waren, maar zomaar wat dansmariekes. Mmm. De kippen waren wel echt.

    • Coen van Zwol